Lassan megérkezik a Bentley Bentayga W12, amely a szuper-lux SUV kategóriában igen markáns vonalaival indul útjára. A Bentayga eredetileg EXP9F koncepció autóból lett sorozat érett modell.

Az autó alapjait a fa, bőr és a króm barátsága és a bivaly erős W12 600Le benzines motor adja, amit átsző a minden részletében kidolgozott luxus. Az autó és annak extrái nem lesznek mindennaposak,  Mulliner piknikkosár szolíd 9 milláért már el is vihető, vagy egy limitált szériás Breitling Tourbillion óra 47 milláért, amiből összesen 4 db, azaz négy darab fog évente a vevőkhöz kerülni. 

A Bentley LuxSuv igen testes darab, menetkész tömege 2422 kg. Ezzel az óriási tömeggel egy hagyományos futomű igen nehezen birkózna meg, ezért alá toltak egy BDR, Active Body Control felfüggesztési rendszert. Kisméretű elektromotorokat alkalmaznak a légrugón és az adaptív lengéscsillapítóknál a tökéletes komfort érdekében. Az elektromos rendszernek hála 4 féle rugózási beállítás szerint tudunk haladni Sport, Comfort, Bentley és Custom. Nemcsak a rugózásban van érdekesség, de a hajtásláncban is a körülményekhez tudjuk igazítani a 4 kerék meghajtást a 8 fokozatú automata válton keresztül: hó és a fű, kosz és kavics, sár és vontatás, és homok. Egyik funkció csak segít, hogy kijussunk a szmötyiből! A Bentley nagyon bízik magában és kifejezetten javallja a nehéz terepen való autókázást ehhez ajánl felülnézeti kamerát és alsó alváz burkolatot is. 

A Bentley a Volkswagen csoport tagja az új Bentayga a legújabb Audi Q7 alvázára épül, mellyel biztosítható a divízió extra profitja. Természetesen nehéz megjósolni a Bentayga várható sikerét a mostani világgazdasági helyzetben, de az biztos, hogy a jövő évre tervezett 5500 darabos gyártási program már most elkelt. Ja, bocs az autó ára le maradt 69 milla.