Autóalkatrész webáruház www.evoauto.hu

Az autó részei

4, azaz négy helyen tudjuk befolyásolni ha autóba ülünk, hogy mit és hogyan teszünk autóvezetés közben.  Ezek mindegyike egy-egy rendszert irányít és bármelyiket is máshogy használjuk, mint az átlag vagy versenyzők vagyunk vagy egy autós társadalmat idegesítő és egyben veszélyt jelentő személy. A versenyzők esetében egyértelmű, hogy a leggyorsabb és leghatékonyabb módja kell, hogy legyen, annak hogyan használja ezt 4 „dolgot”. Ha csak abból indulunk ki egy F1 autó 2 csapattagja között olykor egy körön milyen különbségek alakulnak ki, akkor tisztán láthatjuk ennek a sportnak a harcias művészetét. Ez még hatványozottabban igaz a rally versenyzőkre azzal a kis fűszerrel, hogy ott már egy kavics vagy egy víz felverődés is teljesen megváltoztatja az időket, nagymértékben megmutatva azt, ezzel a 4 dologgal hogyan bánik a pilóta.

Napjaink autói, a hétköznapi autók természetesen a biztonság fele mennek el, és ezt várjuk el a közlekedésben részt vevőktől is. Nincs rá lehetőségünk, hogy kéz a kézben oktassunk vagy kioktassunk (ki hogy veszi) akár Téged is kedves olvasó, de ezeknek a rendszereknek a technikai hátterét illetve mire figyeljünk, mikor legyünk gyanakvóak egy furcsa hangra vagy jelenségre, megpróbáljuk végig követni, végig vezetni.


 

GázpedálMenetteljesítmény szabályozása. Gázpedál - Üzemanyag szabályzás -      Motor és annak vezérlése-Kipufogó rendszer, kipufogógázt tisztítás. KormányOldal irányú mozgás létre hozása. Kormánykerék - Kormányoszlop-kormánymű csuklókkal, rúdfejekkel.

- A kenőanyagok és a szűrők kapcsolatai járművekben

-A diesel rendszer egyik fő eleme: a porlasztócsúcs

-A motor hűtés fő eleme: A vízhűtő

   

Fékpedál. Hatékony fékezés, megállás. Fékpedál-főfékhenger szervo dobbal-hidraulika rendszer- munkahengerek-féktárcsa fékbetét-fékdob fékpofa. Kuplung pedál. A teljesítmény elosztása. A kuplung működtetése (bowden vagy hidraulikus) Kuplung készlet (tárcsa, szerkezet, kinyomó csapágy)- Differenciál mű- Féltengelyek féltengelycsuklók vagy kardántengelyek.

-A fék működésének alapjai                                                                               - Mire való a lengéscsillacsillapító

-7 ok, amiért meg kell nézd vagy meg kell nézesd a fékjeidet!

- A fékezés egyik fő eleme: A fékbetét

- A fékezés másik fő eleme: A féktárcsa

 

<< Vissza a főoldalra